Opening ceremony 19.1.2018

In Finland, we celebrate the beginning of European Year of Cultural Heritage 19th of January 2018 at Valkoinen Sali (Aleksanterinkatu Street 16, Helsinki). The event is in Finnish.

Kulttuuriperintö on läsnä meidän jokaisen arjessa. Kulttuuriperintöä voivat olla esimerkiksi tavat ja perinteet, rakennukset ja maisemat, elinkeinot tai vaikkapa pelit ja leikit. Euroopan unionin nimeämän kulttuuriperintövuoden tarkoituksena on nostaa esiin kulttuuriperinnön monimuotoisuutta ja sitä, miten kulttuuriperintö tukee kulttuurienvälistä vuoropuhelua. Suomessa vuoden painopisteenä on Osallisuus kulttuuriperintöön.

Kulttuuriperintövuoden toteuttamiseen voi osallistua kuka tahansa, yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset ja muut yhteenliittymät. Teemavuoden koordinoinnista Suomessa vastaa Museovirasto. Vuoden aikana toivotaan syntyvän erityisesti sellaisia hankkeita ja aloitteita, jotka lisäävät vuorovaikutusta sekä yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön.

Kulttuuriperintövuoden avajaisia vietetään Helsingissä Valkoisessa Salissa perjantaina 19.1.2018 klo 14–17. Tilaisuus on kaikille avoin ja siihen voi ilmoittautua jo nyt Museoviraston verkkosivuilla. Tilaisuuden avaa kulttuuriperintövuoden suojelija presidentti Tarja Halonen. Puheenvuorojen ja musiikin lisäksi nostamme yhdessä maljan kulttuuriperinnölle.

Ilmoittautumiset 19.1. järjestettäviin kulttuuriperinnön teemavuoden avajaisiin sähköisellä lomakkeella tästä: https://www.webropolsurveys.co...

Ilmoittautumiset 4.1.2018 mennessä. Tilaisuus on kaikille avoin, mukaan mahtuu 200 ensiksi ilmoittautunutta.

Lisätietoja: Erikoissuunnittelija Aura Kivilaakso, puh. 0295 33 6027, aura.kivilaakso@museovirasto.fi Yli-intendentti Ulla Salmela, puh. 0295 33 6251, ulla.salmela@museovirasto.fi

http://www.nba.fi/fi/ajankohta...