Ylistetään arkimaisemaa ja vietetään maisemapäivää 20.10.

Kansainvälisen maisemapäivän teemana Suomessa on arkimaisemat. Instagramista löytyy jo yli 600 #arkimaisema -kampanjaan osallistunutta kuvaa. Miltä sinun arkimaisemasi näyttää?

Arkimaisema -teemaisen valokuvakampanjan lisäksi kansainvälistä maisemapäivää vietetään Maisemasymposiumissa 19.10. Helsingissä Säätytalossa. 

Maisemasymposiumin ensimmäinen kohokohta on, kun ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen palkitsee Suomen parhaan maisemahankkeen, joka lähtee myös Suomen edustajana tavoittelemaan Euroopan maisemapalkintoa. Kotimaan kilvassa on nyt mukana viisi rautaista maisemahankettaa ja juryllä on ankara tehtävä nostaa niistä yksi ykköseksi.

Maisemasymposiumin toinen kohokohta on iltapäivä, joka esittelee yleisölle Suomen maisemaobservatorion (Landscape Observatory of Finland, LoF). joka on toiminut parisen vuotta yliopistojen, tutkimuslaitosten ja kansalaisjärjestöjen yhteishankkeena.  

Kaikki nämä liittyvät Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka kansainväliseen yhteistyöhön Suomi osallistuu aktiivisesti. Sopimuksen kansainvälinen työseminaari pidettiin Italian Tropeassa 3.-5.10. Tilaisuuden teemana oli Landscape and Education. Suomen esitelmän aiheesta Landscape as a classroom piti ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen toiminnanjohtaja Sinikka Kunttu.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä: https://www.coe.int/en/web/landscape/21st  

Suomen paras maisemahanke 2018 -kilpailun ehdokkaat:

  • Kotkan kansallinen kaupunkipuisto (Kotkan kaupunki)
  •  Maisematarinoita ja Maisemahelmiä Pirkanmaalla -hankkeet (Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Etelä-Suomi ry)
  • Mukkulan kartanonpuisto (Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue)
  • Norrlinin puisto Vanhassa Vääksyssä (Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys ry)
  • Tampereen avoimien alueiden viherpalveluohjelma (Tampereen kaupunki)  

Ilmoittautumislinkki Maisemasymposiumiin: https://link.webropolsurveys.c...

Arkimaisematempauksesta lisää linkeistä:
http://www.ymparisto.fi/maisemapaiva
http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Maisemat/Ylistys_arkimaisemille(47542)