Lue kuvaa -hanke

Seurakuntaopisto, syksystä 2017 alkaen

Hankkeessa opitaan erilaisia tapoja hyödyntää kuvia ja taidetta osana opetusta edistäen kokonaisvaltaista kuvanlukutaitoa. Hanke muodostuu materiaalin tuotannosta ja pedagogisen mallin tutkimusperustaisesta kehittämistyöstä.

LUE KUVAA –materiaalissa ja koulutuksessa opitaan erilaisia tapoja hyödyntää kuvia ja taidetta osana opetusta sekä tutustutaan kokonaisvaltaiseen kuvien lukemisen malliin, jossa identiteettityö, ympäröivän kulttuurin tarkastelu ja katsomustenvälinen dialogi tukevat toisiaan. Työskentely ja materiaali edistää monilukutaitoa osana opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista. Kaikki materiaali on maksutta verkossa ja sitä voi hyödyntää vaikka mobiililaitteilla. Hankkeen aikana syntyneet materiaalit ja koulutustuote tulee uskonnonopetus.fi:n tuoteperheeseen ja jatkaa näin koulutussisältönä ja materiaalina vuoden 2018 jälkeenkin.

Maksuttomaan materiaaliin sisältyy:

•Interaktiivisia Thinglink-taidekuvia Suomen ja maailman taideklassikoista: kuvissa on teosten tausta ja symboliikka selitettynä sekä tehtäviä.
•Kolmivaiheinen kuvien lukemisen malli: Koe ja kuvaile, Lue ja tulkitse ja Tuota kuvaa.
•Monipuoliset taustamateriaalit taiteilijoiden elämästä ja taidehistorian aikakausista.
•Tutkimustietoa sekä muita ideoita opetukseen.

Tuotamme myös koulutusta teemasta.

Yhteistyössä: Ateneum, Opetushallitus, Kirkkohallitus, Aluehallintovirastoja, yliopistoja, Taiteen filosofi Liisa Väisänen

Lisätiedot: https://www.uskonnonopetus.fi/...