Moi! Tere! Marhaba! Sobedo - Tilannekuvia ja nuorten moninaisia kohtaamisia (lyh. Tilannekuvia)

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry., 1.1.2017-31.12.2108

Tilannekuvia -hanke kannustaa nuoria tarkastelemaan tervehtimistä ja tutustumaan erilaisiin tapoihin tervehtiä meillä ja muualla maailmassa. Miten tervehdimme bussikuskia, kavereita, sukulaisiamme? Miten ennen tervehdittiin ja miten nyt? Entä miten tervehdimme toisiamme sosiaalisessa mediassa?

Tervehtiminen tuo näkyväksi moninaista kulttuuriperintöä. Sen tarkastelu nuorten kanssa ja heidän näkökulmastaan lisää ymmärrystä siitä, miten se vaikuttaa nuoriin ja miten he voivat osallistua sen tulkintaan ja kehittämiseen. Taustalla on myös ajatus siitä, että usein kaikkein olennaisin ja toimintaamme eniten vaikuttava perintö on sellaista, mikä on niin lähellä, että emme edes huomaa sitä.

Hanke on suunnattu opettajille ja ohjaajille ja siihen osallistutaan ottamalla teema osaksi opetusta tai nuorisotoimintaa ja toteuttamalla ryhmän kanssa aiheeseen liittyvä elokuva tai animaatio.

Yhteistyössä: Kuvataideopettajat ry., Suomen lasten ja nuorten kuvataideopettajien liitto ry., Suomi-koulut, Helinä Rautavaaran museo

Hankkeen verkkosivut, lisätietoa ja aineistot (suomi, ruotsi, englanti): https://www.kulttuuriperintoka...

#tilannekuvia #tervehtiminen #tervehdys #kulttuuriperintökasvatus #EuropeForCulture