Neljän tuulen maa – Kuusamo 150 vuotta. Kuvataidenäyttelyt ja niiden yhteydessä toteutettavat yhteistoiminnalliset työpajat

Työryhmä Raimo ja Suoma Yli-Suvanto, 6.11. - 30.11.2018

Kuvataidenäyttelyt rakentuvat veistoksista ja maalauksista. Kokonaisuus saa sisältöä asutuksesta, uskomuksista ja tunnelmien kuvauksista. Vanhat kulttuurit, saamelaisuus, vienankarjalaisuus ja läntiset vaikutteet kohtaavat Kuusamossa. Veistosten ja maalausten tekotavoissa mukaillaan perinteisiä materiaaleja ja käsityötaidon menetelmiä nykytaiteen ilmaisukeinoina.

Työpajoissa tutustutaan näyttelyn teoksiin tarinoiden kautta. Toisessa vaiheessa työpajojen osanottajat säveltävät ja soittavat yhteistoiminnallisesti äänimaiseman. Näyttelyssä on lukuisia ääniveistoksia ja soittimia, jotka on valmistettu puusta, sarvista ja muista luonnonmateriaaleista. Kolmannessa vaiheessa työpajojen osanottajat valmistavat oman taideteoksen tai yksinkertaisen korun puu- ja poronluuaihioista.

Hanke on suunnattu kaikille näyttelyvieraille. Osallistuvuutta ja ymmärtämystä tuetaan yhteisen äänimaailman rakentamisella. Työpajat järjestetään erikseen kutsuttaville lapsille, nuorille ja koululaisryhmille.

Lisätiedot: www.shamaangalleria.fi