Perinnetalkoot: Perinnetietäjä-koulutus, osa 1

Kulttuuriosuuskunta Vehrä 19.5.2018 klo 9.30 - 16.00 Enonkosken koulun auditorio

Perinnetietäjät on osa Perinnetalkoot-hanketta,jonka tavoitteena on luoda ja juurruttaa paikkakunnalle teemoiltaan päivittyvä ja vuosittain toistuvat tapahtumakokonaisuus (Perinnepäivät), monipuolisiin jakelukanaviin soveltuva tietovaranto (Perinnepäivitys) sekä aktiivinen paikallishistoriaan ja -kulttuuriin perehtynyt ja sitä välittävä opasverkosto (Perinnetietäjät).
Perinnetietäjä-koulutus alkaa toukokuussa ja kestää syksylle 2018. Koulutustilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niihin voi osallistua vaikka ei osallistukaan koko Perinnetietäjät-koulutuskokonaisuuteen.
Perinnetalkoot pilotoidaan Etelä-Savossa, Enonkoskella ja samalla luodaan muilla paikkakunnilla toteutettavissa oleva konsepti.
Ensimmäiset Perinnetalkoot järjestetään Enonkoskella kesällä 2018 ja kokemuksia ja käytänteitä esittelevä seminaari järjestetään syksyllä 2018.
Museovirasto on myöntänyt hankkeelle kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden avustuksen. Hanketta koordinoi Kulttuuriosuuskunta Vehrä.


Enonkosken koulun auditorio
Kirkkotie 3, 58175 Enonkoski
la 19.5. klo 09.30-16.00 Perinnetalkoot-hankkeen ja Perinnetietäjä-koulutuksen esittely Kulttuuriosuuskunta Vehrä Yleiskatsaus Saimaan historiaan Dos. Jyrki Paaskoski Kangassaaren ja Hyypiänniemen historiaa Tietokirjailija Heikki Loikkanen Yleiskatsaus Saimaan esihistoriaan FT Ville Laakso

https://www.facebook.com/perin...
Euroopan Kulttuuriympäristöpäivät