Tunne perintösi, jaa tarinasi - Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemavuoden avajaisjuhla

Helsinki, 7.2.2018

Teemavuoden otsikko ”Tunne perintösi, jaa tarinasi” kutsuu kokemaan kulttuuriperinnön kohtaamisten paikkana ja vuoropuhelun välineenä. Miltä sinun kulttuuriperintösi näyttää, kuulostaa ja tuntuu? Mitä haluat kertoa omasta ja ymmärtää muiden kulttuuriperinnöstä? Mitä kaikkea kulttuuriperintö on ja miten sen tarina jatkuu? Euroopassa juhlitaan koko vuosi teemalla European Heritage: The Art of Sharing ja se kytkeytyy laajempaan eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoteen.

Tule mukaan avaamaan teemavuosi Suomalaisen Kirjallisuuden seuran julasaliin! Teemavuoden avajaisjuhlassa kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja kulttuuriperinnöstä ja mahdollisuuksista osallistua Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin.

Ilmoittautumiset 31.1. mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää, mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.

Lue lisää kulttuuriympäristöpäivistä:

Someta: #tunneperintö #kulttuuriympäristöpäivät #EHDs

Ohjelma

Järjestäjä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä (ympäristöministeriö, Kotiseutuliitto, Opetushallitus, Museovirasto ja Kulttuuriperintökasvatuksen seura), sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.   Yhteystiedot erp@kotiseutuliitto.fi  

Aika: 7.2.2018 klo 13.00 - 16.00
Paikka: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki

Tapahtuman ohjelma

Tervetulokahvit ovat tarjolla klo 12.30 alkaen. Ohjelma alkaa klo 13.00.

  • Tervetulleeksi toivottaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tervehdyksen tuo pääsihteeri Tuomas M. S. Lehtonen.
  • Vuoden tiedekynä 2017 -voittaja, dosentti Miika Tervosen asiantuntijapuheenvuoro pureutuu hankalaan käsitteeseen "kulttuuri", ja purkaa myyttiä suomalaisista yhden kulttuurin kansana.
  • Lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun mahtava voittajajoukkue palkitaan.
  • Innostut erilaisista mahdollisuuksista osallistua Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin ja Kulttuuriperinnön eurooppalaiseen teemavuoteen. Tilaisuuden juontaa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinaattori Sini Hirvonen.

Ohjelma päättyy opastettuihin kävelykierroksiin klo 15.00-16.00. Valittavana on kaksi kierrosta, joihin mahtuu 30 osallistujaa kumpaankin.

  • Tutustu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan: Kierros alkaa juhlasalista ja vie sinut kirjastoon, arkistoon ja matkalla SKS:n viestintäjohtaja Sirkka-Liisa Mettomäki johdattelee sinut seuran kiehtovaan historiaan.
  • Helsinki 1918: Helsinki oli alkuvuodesta 1918 kymmenen viikkoa punaisen Suomen vallankumouksen sydän ja sisällissodan jälkeen suunnitteilla olleen kuningaskunnan pääkaupunki. Kävelykierros lähtee SKS:n pääovilta ja matkalla historiantutkija Samu Nyströmin kanssa tutustutaan helsinkiläisten jokapäiväiseen elämään kriisiaikana sekä kiihkeän vuoden keskeisiin tapahtumapaikkoihin.

Tervetuloa! Muista ilmoittautua ajoissa, tilaisuuteen mahtuu 100 osallistujaa. Ilmoitttautumisen yhteydessä voit valita myös kävelykierroksen niin kauan kuin paikkoja riittää.

Ilmoittautumislomake. 

Verkko-osoite http://www.lyyti.in/EHD2018avajaiset