Euroopan kulttuuriympäristöpäivän retki Merikarvialle

Satakunnan Museo, Porin kaupunki, 8.9.

Lähtö retkelle tapahtuu  klo 9 Satakunnan Museolta (Hallituskatu 11, Pori) yhteiskuljetuksella. Menomatkalla poiketaan ensin katsomaan Ahlaisten Lampinkartanon erikoista pölkkysavinavettaa. Merikarvialla ensimmäinen kohde on Lankosken myllyn ympäristö ja yksi Satakunnan pohjoisimmista pähkinälehdoista, jossa nähdään paitsi röykkiöitä myös jälkiä varhaisesta teollisesta toiminnasta jokivarressa.

Retki jatkuu kävelykierroksella Krookan sataman tuntumassa vanhassa pienipiirteisessä kalastajakylässä ”Merikarvian Pispalassa” ja lounaalla ravintola Rantahuoneessa. Lounaan jälkeen tutustutaan perinteiseen satakuntalaiseen maatilamiljööseen ja Itäkylän pakariin Merikarvian Ylikylässä. Viimeisenä kohteena on Fransinmäki, jossa on käynnissä Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä.

Paluumatkalla ajetaan rantatietä Köörtilän, Pohjansahan ja Ahlaisten valtakunnallisesti merkittävän kirkonkylämiljöön kautta. Porissa ollaan n. klo 16.

Matkalla on mahdollisuus ostaa paikallisia ruokatuotteita, joten halutessasi varaa mukaan käteistä rahaa. Retken hinta on 35 euroa. Hintaan sisältyy opastukset kohteissa, lounas Ravintola Rantahuoneen seisovasta pöydästä sekä bussikuljetus. Retkelle mahtuu mukaan 45 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumisohjeet: Ilmoittaudu ensin puhelimitse tai sähköpostitse museolehtori Carita Tulkille ja maksa sen jälkeen retkimaksu Satakunnan Museon ystävät ry:n tilille viimeistään perjantaina 29.8.2018. Maksusuoritus on ilmoittautumisen vahvistus. Tilinumero on FI54 5700 8120 3404 22 ja muista käyttää viitenumeroa 1119. Muistathan ilmoittaa myös erityisruokavaliosta! Retkellä kävellään jonkin verran maastossa, joten ota mukaan hyvät jalkineet ja säähän sopiva vaatetus. Retki toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Museon ystävät ry:n kanssa.

 

Euroopan Kulttuuriymparistopaivat Rgb