Omenankukkajuhla Rantakylän kartanossa

Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset, Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke 10.6.2018 klo 11.00 - 15.00 Rantakylän kartano

Japanilaisilla on kirsikkapuunsa, mutta meillä on omenapuumme! Alkukesän sunnuntaina on hyvä aika kokoontua yhteen omenapuiden katveeseen piknikille tai kahvittelemaan ja nauttimaan vanhan puutarhan lumosta, kun Rantakylän kartano Mikkelissä avaa ovensa yleisölle.
Rantakylän kartano on yksi Etelä-Savon vanhoista kartanoista. Siellä on toiminut aikanaan puutarhaoppilaitos, ja kartanon puutarhassa on jalostettu mm. uusia omenalajikkeita. Nykyisin kartano toimii yksityiskotia, joten tämä on ainutkertainen tilaisuus päästä tutustumaan kartanoon ja sen puutarhaan.
Eteläsavolaisten omenalajikkeiden jalostustyötä jatketaan nykyisin Hirvensalmen taimistolla. Taimisto on paikalla kertomassa vanhoista kartanopuutarhojen omenalajikkeista ja niiden jalostuksesta. Tapahtumassa on myös myynnissä valikoima Hirvensalmen taimiston hyöty- ja koristekasvien taimia.
Etelä-Savon kartanopuutarhojen historiaa esittelemme ”Puutarhahistorian pyykkinarulla”. Tapahtumasta on myös mahdollisuus noutaa itselleen aihetta käsittelevä uusi julkaisumme Vihreän lumo – Eteläsavolaisia ja keskisuomalaisia säätyläispuutarhoja.
Omenapuiden katveessa kulkee runopolku, jossa voit aistia omenankukkien taikaan Eino Leinon ja muiden suomalaisten runoilijoiden säkeiden siivin. Puutarhassa voi nauttia omasta piknikistä tai Mikkelin Maa- ja kotitalousnaisten kesäisen kahvion antimista.
Vapaa pääsy!


http://etela-savo.maajakotital...

https://www.facebook.com/event...


Ohjelmassa: Opastetut kartano- ja puutarhakierrokset tasatunnein klo 11, 12, 13 ja 14 Euroopan kulttuuriperintövuoden omenapuun istutus klo 12:45 Tietoa vanhojen kartanoiden omenapuulajikkeista Puutarhahistoriaa pyykkinarulla Omenankukkainen runopolku Hyöty- ja koristekasvien taimimyynti, Hirvensalmen taimisto Kesäinen kahvio, Mikkelin Maa- ja kotitalousnaiset


Euroopan Kulttuuriymparistopaivat Rgb