Tornionlaakson kesäsiika

Lapin ammattikorkeakoulu, 5.-8.9.2018

Tornionlaakson kesäsiika -hanke järjestää syyskuussa 2018 suuren kansainvälisen kalastusperinnefestivaalin "Lippo2018" yhteistyössä Pohjois-Karjalaisen Lumimuutos osuuskunnan ja muiden aktiivisten kalastukseen liittyvien EU-hankkeiden kanssa. Elävä kalastusperinne on keskeisessä asemassa tapahtumassa, ja vieraat käyvät tutustumassa myös Elävän perinnön listauksessa huomioituihin koskikalastuskulttuureihin.

Tapahtuman keskeisin ajatus on saattaa suoraan yhteen ammatti- ja perinnekalastusyhteisöjen edustajia. Myös tutkijat ja muut sidosryhmät ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan. Festivaalit ovat olleet merkittävä foorumi, jossa kalastajat voivat vaihtaa ajatuksia suoraan kalastukseen, elinkeinoon, perinteeseen ja luontoon liittyen perinnekalstuksen ylläpitäjien välillä.

Tornionlaakson kesäsiika on kolmivuotinen, Interreg Pohjoinen -ohjelmasta rahoitettu hankekokonaisuus, jonka kokonaisvolyymi on 1,3 miljoonaa. Kumppaneiden, Lapin liiton ja Landstingetin lisäksi yli 40 Tornionlaakson alueen toimijaa on mukana rahoittamassa kulttuuri- ja luontoympäristöhankkeita. Lapin ammattikorkeakoulu koordinoi hankkeita, ja muut kumppanit ovat Tornion kaupunki, Haaparannan kaupunki, Luonnonvarakeskus, Norrbottenin lääninhallitus ja Tornionlaakson kansankorkeakoulu.

Yhteistyössä: Lapin ammattikorkeakoulu, Lumimuutos Osuuskunta, Tornion kaupunki, Haaparannan kaupunki, Luonnonvarakeskus, Norbottenin lääninhallitus, Tornionlaakson kansankorkeakoulu

Lisätiedot: www.kesasiika.wordpress.com